Quantum Mirror

ମିଠା କାନିକା

ମିଠା କାନିକା

ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ – ଜିରା ରାଇସ୍ ୨୫୦ଗ୍ରା,  ମୁଗଡାଲି ୫୦ ଗ୍ରା., ଦେଶୀ ଗୁଆଘିଅ ୩ ଚାମଚ, ୧/୨ ଇଞ୍ଚ ଅଦା, ୨ଟି କଞ୍ଚା/ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, କାଜୁ ୨୫ ଗ୍ରା, କିସ୍‌ମିସ୍‌ ୧୫ଗ୍ରା, ଚିନି ୫୦ଗ୍ରା, ତେଜପତ୍ର ୨ଟି, ହଳଦୀ ୧ ଚାମଚ, ଡାଲଚିନି ୧ଇଞ୍ଚ ୨ଖଣ୍ଡ, ଗୁଜୁରାତି ୪ଟି, ଲବଙ୍ଗ ୪ଟି, ଗୋଲମରିଚ ୪ଟି, ଅନାସ ଫୁଲ ୧ଟି, ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ

ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଚାଉଳ ଓ ମୁଗଡାଲିକୁ ମିଶାଇ ବତୁରାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଅଧଘଣ୍ଟା ପରେ ତାକୁ ଛାଣି ଶୁଖାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଗ୍ୟାସରେ କଢ଼େଇ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ୩ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କାଜୁ ଓ କିସ୍‌ମିସ୍‌କୁ ବ୍ରାଉନ କଲର ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜି କାଢ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ବଞ୍ଚିଥିବା ଘିଅରେ ଡାଲଚିନି, ଗୁଜୁରାତି, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଅନାସ ଫୁଲ, ତେଜପତ୍ରକୁ ପକାଇ କମ୍‌ ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏକ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଛେଚା ଅଦା ଓ ଲଙ୍କାକୁ ଫାଳ କରି ପକାନ୍ତୁ। ୨ମିନିଟ୍‌ ପରେ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖିଥିବା ଚାଉଳ ଓ ମୁଗକୁ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ୍‌ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ।  ତାପରେ ଚାଉଳ ଓ ମୁଗ ପରିମାଣର ୨ଗୁଣା ପାଣି ଦେଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ଫୁଟିଲା ପରେ କାଜୁ, କିସ୍‌ମିସ୍‌, ଚିନି ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଦେଇ ପୁଣି ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ। ୧୦ରୁ ୧୫ ମିନିଟ୍‌ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ଫୁଟିବା ପାଇଁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ପାଣି ଶୁଖିଗଲା ପରେ ତାହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ କାଢ଼ି ଗରମ ଗରମ ପରସନ୍ତୁ।

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

×