• କାଜୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କ୍ୟାନସର ଭଳି ଘାତକ ବେମାରୀ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମେ। ଏଥିରେ ଥିବା ପ୍ରୋଏନ୍ଥୋସାୟନିଡିନ୍ସ ଓ କପର କ୍ୟାନସର କୋଷିକା ସହ ଲଢ଼ିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
• କାଜୁ ରକ୍ତ ଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ।
• କାଜୁରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣର ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ରହିଛି, ଯାହା ହାଡ଼କୁ ମଜଭୁତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
• ହାର୍ଟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ କାଜୁ ଲାଭକାରୀ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଓଲିକ୍ ଏସିଡ୍ ହାର୍ଟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।
• କାଜୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଡାଇବେଟିସ୍ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହେ। ଶୀତଦିନେ କାଜୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅଧିକ ଫାଇଦା ମିଳେ।
ତାଜା ଖବର
ଗିରଫ ହେଲେ କାମାକ୍ଷାନଗର ଉପ-ଜିଲ୍ଲାପାଳ ନାରାୟଣ ଚନ୍ଦ୍ର ନାୟକ ।ଆଜିଠୁ କଟକରେ ଐତିହାସିକ ବାଲିଯାତ୍ରାଟିଏମସି ନେତାଙ୍କୁ ଗୁଳିମାଡ‘ରାଜ୍ଯର ସବୁ ବ୍ଲକରେ ଆରମ୍ଭ ହେବ ଗ୍ରାମ୍ୟ ନ୍ୟାୟାଳୟ’କାଳୀପୂଜାରେ ଅଘଟଣ : ଭୁବନେଶ୍ୱର ୧ନଂ ଅଣ୍ଡର ଗ୍ରାଉଣ୍ଡ ମାର୍କେଟ୍ରେ ଲାଗିଲା ନିଆଁ‘ରନ୍ ଫର୍ ୟୁନିଟି’ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ; ଉଦ୍ଘାଟନ କଲେ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀଭୁବନେଶ୍ୱର ବିମାନ ବନ୍ଦରରେ ବାଘ ଆତଙ୍କସୁବର୍ଣ୍ଣରେଖା ନଦୀକୁ ଗାଧୋଇବାକୁ ଯାଇ ଛାତ୍ର ନିଖୋଜ ।କଳାବଜାରୀ ନେଇ ଚାଲିଛି ଯାଞ୍ଚ : କଟକ ଛତ୍ରବଜାରରେ ଖାଦ୍ୟ ଓ ଯୋଗାଣ ବିଭାଗର ରେଡ୍ସାଇକ୍ଲୋନ୍ ପନିପରିବା ମୂଲ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି |