• କାଜୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କ୍ୟାନସର ଭଳି ଘାତକ ବେମାରୀ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମେ। ଏଥିରେ ଥିବା ପ୍ରୋଏନ୍ଥୋସାୟନିଡିନ୍ସ ଓ କପର କ୍ୟାନସର କୋଷିକା ସହ ଲଢ଼ିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
• କାଜୁ ରକ୍ତ ଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ।
• କାଜୁରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣର ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ରହିଛି, ଯାହା ହାଡ଼କୁ ମଜଭୁତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
• ହାର୍ଟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ କାଜୁ ଲାଭକାରୀ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଓଲିକ୍ ଏସିଡ୍ ହାର୍ଟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।
• କାଜୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଡାଇବେଟିସ୍ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହେ। ଶୀତଦିନେ କାଜୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅଧିକ ଫାଇଦା ମିଳେ।